Quiropodologia

Ulls de poll

Són engruiximents de pell originats per la pressió o fricció del calçat o superfícies de suport del peu.

Són una evolució de la hiperqueratosi, en què les céulas de queratina augmenten de densitat a causa de la pressió i s'introdueixen en la pell adoptant la forma d'un clau, amb base externa i vèrtex intern.

Característiques

Provoquen dolor punxant, agut de diversa intensitat en funció de la seva mida, durant la marxa o també en repòs.

Coloració blanc-groguenca, de vegades presenten un punt negre-vermellós al centre pel trencament d'un capil·lar.

A mesura que passa el temps es hacem més durs i profunds, per això és important acudir de seguida a un podòleg perquè avaluï la causa de la seva aparició.

No posseeixen arrels, això és una falsa creença popular, la tripa sempre s'originen per alguna alteració anatòmica o funcional, no brollen espontàniament.

Es desaconsella l'aplicació de substàncies químiques per a la seva eliminació, especialment en persones diabeticas o gent gran amb problemes circulatoris, ja que pot produir-se greus cremades químiques, que poden infectar o ulcerar.

En el nostre centre a més d'eliminar-los en la primera visita de manera totalment indolora mitjançant una quiropòdia, però si no volem que tornin a sortir és important esbrinar les causes que els produeixen.

Més informació
Ulls de poll

Centre Podològic Barcelona - Avís legal

La nostra web PodologiaBarcelona.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis.
Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. Veure més informació | Acceptar