Tractaments

Fascitis

És una inflamació a la fàscia plantar, que és el lligament que uneix el taló amb la part davantera del peu i que recorre la planta del peu. És habitual que la inflamació es produeixi en la part baixa del taló, en la inserció de la fàscia plantar. La lesió es pot calcificar creant un esperó calcani, conegut així perquè en les radiografies s'identifica clarament un esperó ossi. Això és així a causa de la perspectiva de les radiografies, que es prenen des del lateral del peu. En realitat la lesió és més ampla ja que la fàscia és bastant àmplia en la seva inserció amb el taló.

Els pacients de fascitis plantar pateixen habitualment de dolor a la part davantera del taló, a la plantada del peu. És habitual tenir el taló adolorit. Els símptomes solen ser els següents:

  • · Irritació a sota el taló especialment al matí o després de períodes d'inactivitat. Després d'un període de descans, els nervis i els vasos sanguinis estan acostumats a la inactivitat i reaccionen causant dolor a causa de la tensió que l'activitat genera en els teixits. Aquest estrès es redueix amb una mica d'escalfament, de manera que es pot alleujar una mica el dolor. Per desgràcia, en els casos severs de esperó calcani l'activitat no només no reduirà el dolor sinó que l'augmentarà a causa de que la inflamació de la zona augmenta amb la sobrecàrrega.
  • · Dolor al romandre de peu. Romandre de peu amb poc moviment pot generar mal de taló; de fet, en alguns països es coneix al esperó calcani com "taló de policia".

És fonamental analitzar la causa biomecànica que provoca la inflamació de la fàscia per així pautar el tractament més adequat.

Més informació
Fascitis

Centre Podològic Barcelona - Avís legal

La nostra web PodologiaBarcelona.cat utilitza cookies pròpies i de tercers per a personalitzar la navegació i millorar els seus serveis.
Si continues navegant entenem que n'acceptes el seu ús de conformitat amb la nostra Política de Cookies. Veure més informació | Acceptar